Tapas & more

Wie van zon, zee en lekker tafelen houdt, zit in Spanje goed. Van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat wordt er volop gegeten en gedronken. Met vaak wel een siësta tussendoor.

Text:
Martine van der Deijl
Photography:
NoPoint studio's
Styling:
Desiree van Dijk
Chef-kok Yuri Hovius, Hotel Amsterdam-Amstel

Bij Spaans eten denk je al snel aan tapas: een tafel vol verschillende hapjes op diverse schoteltjes die je deelt met vrienden of familie. Het gaat dan niet alleen om het eten zelf, maar vooral om de beleving. Er heerst in Spanje een enorme eetcultuur. Gezelligheid, praten en lachen; daar draait het om. Maar ook de tapas zelf zijn om je vingers bij af te likken. Jamón Iberico, manchego, tortilla de patata, albondigas, olijven, pimientos de padron, croquetas, patatas bravas… ze horen allemaal bij een heerlijke middag of avondje Spaans tafelen. Uiteraard met mooie Spaanse wijnen, een ijskoud biertje of een kan sangria erbij.

Tapas om je vingers bij af te likken
TRADITIONELE PAELLA

Yuri Hovius, chef-kok bij Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel, is een echte lieffebber van de Spaanse keuken. Hij heeft jarenlang als chefkok in Spanje gewerkt en hij zet, ook nu hij weer in Nederland woont, graag wat Spaanse hapjes op de menukaart. Yuri: ‘Bij ons op de kaart staat op dit moment een heerlijke paella. De paella bereid ik zoals ik deze ook bereidde toen ik in Spanje werkzaam was als chef-kok, met als verschil dat ik ‘m hier in het restaurant niet in de pan serveer. Zo heb ik ‘m een beetje aangepast aan de Nederlandse eetcultuur. Maar door de authentieke bereiding proef je wel echt de zon op je bord.’

No items found.

Hygeniq

Hygeniq

Versvishandel Jan van As

Jan van As

Rational

Rational

Rational

Danone

Danone

Hilding Anders

Hilding Anders

Unilever Food Solutions

Bavaria

Hygeniq

Jan van As

Rational

Danone

Hilding Anders

Unilever Food Solutions

Bavaria