Hotel Eindhoven

Work up a sweat at the toucan sportsclub

Sporten en een goede gezondheid heeft meer dan ooit de aandacht. Ook tijdens een weekend weg of zakelijk verblijf is het fijn om te kunnen trainen. In de vernieuwde Toucan Sportsclub van Van der Valk Hotel Eindhoven kan dat als nooit tevoren.

Text:
Eva van Meijl
Photography:
NoPoint studio's
Van Tilburg Mode & Sport

Het sportcentrum is toegankelijk voor leden van de sportschool en voor hotelgasten van Hotel Eindhoven. Het is voor veel van hen dan ook de favoriete plek van het hotel. Zeker na de verbouwing van vorig jaar. Wanneer je het sportcentrum binnenloopt, word je blij verrast. Dit is niet zomaar een zaaltje met wat toestellen. De industriële inrichting heeft een rauwe, urban look met veel beton en metaal. Hier mag gezweet worden!

BOKSBALLEN

Eyecatcher van de riante open ruimte is de boksring. Hier kun je – tussen de dikke touwen – je tegenstander uitdagen. Dit paradepaardje was het idee van hoteldirecteur Rick Polman, vierde generatie Van der Valk. ‘Boksen is ontzettend populair en zelf doe ik het ook heel graag’, vertelt hij. ‘Toen we plannen gingen maken voor het nieuwe sportcentrum, wist ik dat dit erin moest. Het is heerlijk om na een drukke dag alles van je af te slaan. Fijn voor je lijf én je hoofd!’ Aan de zijkant van de zaal hangen ook nog diverse boksballen en grote bokszakken. Boksfit is een van de groepslessen en wordt druk bezocht. Verder zijn er lessen bodygym, spinning en pilates. Buiten worden bootcamp en circuittrainingen gegeven. Alle lessen staan onder leiding van zeer gedreven trainers die hier al jarenlang werken.

Meer dan alleen een sportcentrum
MAXIMAAL ERVOOR GAAN

Fitnessen doe je op de nieuwste cardio- en krachtapparaten van Technogym. Rick: ‘Het mooie is dat op al die toestellen een QR-code zit. Door die te scannen met je telefoon, krijg je je persoonlijke trainingsschema’s te zien. Dit is op steeds meer sportscholen zo, waardoor je overal je training goed kunt blijven volgen.’ Bovendien is er een personal trainer beschikbaar om het maximale uit je sportsessie te halen. Door de ligging in Genneper Parken, met vele professionele sportaccommodaties, is Hotel Eindhoven ook geliefd als uitvalbasis voor trainingskampen van (internationale) sportploegen. Zo kun je hier dus zomaar spelers van het Argentijns hockeyteam tegen het bezwete lijf lopen.

GEZELLIGE SPORTBAR

Na je trainingssessie fris je je op in de nieuwe kleedkamers en kun je bijkomen aan de gezellige bar. Rick: ‘Omdat we een bar in de sportschool hebben, blijven sporters vaak even hangen om nog wat te drinken en na te praten. Dat is erg mooi om te zien. De ruime openingstijden worden ook gewaardeerd. We hebben veel zakelijke gasten die voor langere tijd bij ons verblijven en graag voor of na hun lange werkdag komen trainen. Bovendien zijn we iedere dag van het jaar geopend, dat zie je niet bij iedere sportschool.’ Naast de sportruimte ligt het verwarmde binnenzwembad. ‘Het blijft een absolute plus dat hotelgasten bij ons kunnen zwemmen’, zegt Rick. ‘We hebben plannen om daar nog een wellnessruimte aan toe te voegen, zodat het aanbod van sport en wellness helemaal compleet is!’

Er is niets beter dan je innerlijke vechter los te laten
The deal
The deal
Hotel Eindhoven
v.a. €168,- p.p.
Booking and travel period: 28-03-2024 to 31-04-2024

Excerice & experience package

Zelf het vernieuwde sportcentrum in Hotel Eindhoven uitproberen? Boek nu dit meerdaagse arrangement en beleef Toucan Sportsclub maximaal. Volg een van de uitdagende groepslessen, leef je uit op de bokszakken of trek wat baantjes in het verwarmde binnenzwembad. Er is daarna nog genoeg tijd over om alle hotspots in Eindhoven en omgeving te ontdekken.

Dit arrangement is inclusief:
- 2x Overnachting in een Comfort kamer
- 2x Ontbijt buffet
- 2x Driegangendiner in Brasserie Martinus
- Toegang tot de gerenoveerde Toucan sportsclub met fitnesszaal en verwarmd zwembad
- Gratis toegang tot Jack's Casino
- Gratis parkeren
- Gratis wifi
- 10% Korting

BOEK NU!

Hygeniq

Hygeniq

Versvishandel Jan van As

Jan van As

Rational

Rational

Rational

Danone

Danone

Hilding Anders

Hilding Anders

Unilever Food Solutions

Bavaria

Hygeniq

Jan van As

Rational

Danone

Hilding Anders

Unilever Food Solutions

Bavaria