Hotel Verviers

Verviers Highlights

Wie houdt van actie, zit in Van der Valk Hotel Verviers in het oosten van België op de juiste plek. Vanuit dit hotel, ideaal gelegen tussen Maastricht, Luik en Aken, zijn veel uitdagende outdooractiviteiten te ondernemen. En daarna is er alle ruimte voor ontspanning.

Text:
Eva van Meijl
Photography:
NoPoint studio's
Styling:
Martine Reurings

Rondom Hotel Verviers is volop natuur. Op twintig minuten rijden vind je het oudste natuurpark van Wallonië: Hoge Venen-Eifel. Dit park heeft als bijnaam ‘Savanne van de Ardennen’. Hier vind je sprookjesachtige decors met vele hectare bos en heuvelachtige landschappen waar je de mooiste wandelingen en fietstochten kunt maken. Ook het Signaal van Botrange, de hoogste top van België, ligt op een halfuurtje rijden van het hotel. Hier kun je - als er genoeg sneeuw is gevallen – langlaufen of zelfs skiën.

MODDERSPETTERS

Fietsen kan uiteraard het hele jaar door. Reserveer een elektrische of gewone mountainbike en ga met een stevige snelheid de bospaden op. Modderspetters op je kleding moet je niet erg vinden, want een beetje vies word je tijdens zo’n uitdagende tocht door de blubberpaden gegarandeerd. Bij de receptie van Hotel Verviers helpen ze je met uitkiezen van de mooiste routes. Langs meren, rivieren, molens en zelfs tot het Drielandenpunt bij Vaals. Vanaf hier kun je alle kanten op. Aanrader is route Lijn 38: een van de mooiste groene wegen van België. Het verwijst naar een oude spoorlijn die je nu per fiets kunt volgen.

Je moet geen hoogtevrees hebben
DOOR DE BOMEN

Wie eens wat anders wil dan het bekende wandelpad volgen, gaat een dagje naar Forestia. In dit park bevindt zich een dierentuin, speeltuin, avonturenpark en hoogteparcours midden in de bossen. In dit avontuurlijke klimbos loop je over ladders, bruggen en touwen. Als een dier beweeg je je zo door, tussen en via de bomen. Er zijn elf parcoursen en twee tokkelbanen voor diverse leeftijden en op verschillende niveaus. Klim over alle obstakels, vind je balans en overwin je hoogtevrees.

VRIJE VAL

Hoogtevrees moet je in ieder geval niet hebben als je gaat skydiven. Bij Skydive Spa, het grootste parachutecentrum van België, spring je vanaf grote hoogte met een instructeur uit een vliegtuig. Maar liefst 45 seconden lang maak je een vrije val, waarna de parachute opengaat en je rustig afdaalt naar de grond. Ondertussen bewonder je de mooie regio van bovenaf, als je je ogen tenminste niet dichtknijpt van de spanning. Wie durft de grote sprong te wagen?

TREKPLEISTER SPA

Deze regio is natuurlijk bekend vanwege de Formule 1. Op korte afstand van het hotel ligt de stad Spa met het beroemde circuit van Spa-Francorchamps. Dat wordt door veel coureurs als de mooiste racebaan van de wereld beschouwd. Een must-see dus! Het is een authentiek circuit dat de natuurlijke glooiingen van het landschap volgt. Als er geen race is, kun je met een gids over het circuit rondwandelen en een kijkje nemen in de pitstraat. Wie zelf wil racen kan in Verviers naar de grootste indoorkartbaan van Europa. Van actie kun je in een keer door naar relaxen, want Spa staat ook bekend om de wellness. In de thermen van Spa kun je volop genieten van baden met natuurlijk mineraalwater. Dit historische kuuroord ligt midden in het groen en is bovendien opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

VOORMALIG TREINSTATION

Ook in Hotel Verviers kun je je spieren laten ontspannen. Relax in de wellness met sauna en hamam die dagelijks open is van zeven uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds. In de mooie tuin ligt bovendien een buitenzwembad waar je vanaf mei tot eind september lekker kunt zwemmen. En vergeet niet om het monumentale hotelgebouw eens goed bekijken. Dit was ooit station Verviers-Oost, met tevens een aangrenzend douanegebouw, wat een belangrijke plek was voor de Belgische export. Het stadje was vroeger vooral bekend vanwege de textielindustrie. Vanaf hier ging onder meer wol per trein de wereld over. In Verviers kun je het Toeristisch Centrum voor Wol en Mode bezoeken om daar meer over te weten te komen. Met een aperitief aan de bar sluit je de dag mooi af. Hotel Verviers heeft bijzonder veel lokale bieren op de kaart staan. Er is zelfs Wohrmann’s Beer, een ambachtelijk gebrouwen bier bedacht door hoteldirecteur Marco Wohrmann en zijn drie broers, die allemaal ook een Van der Valk Hotel runnen in Wallonië. Een uniek en verrassend drankje, zoals we een verblijf hier ook ervaren!

Eindig de dag goed met een aperitief aan de bar
The deal
The deal
Hotel Verviers
v.a. €139,- p.p.
Booking period: 02-01-2024 to 20-03-2024 Travel period: 02-01-2024 to 27-06-2024

Wellness package

Combineer inspanning en ontspanning tijdens een weekend in Hotel Verviers. Ga eropuit in de natuurrijke omgeving van Wallonië. Sluit de dag af met een heerlijk driegangendiner in restaurant L’Entrepôt. Na een ontspannen nacht begin je de dag luxe met een weldadig ontbijtbuffet met bubbels. Ga opnieuw naar buiten of relax nog even in de wellness met sauna en hammam en bij mooi weer in het buitenzwembad van het hotel.

Dit arrangement is inclusief:

- 1x Overnachting

- 1x Ontbijt buffet met champagne

- 1x Driegangendiner

- 1x Toegang tot de DAO wellness en buitenzwembad

- 1x Massage- 10% Korting

BOEK NU!

Hygeniq

Hygeniq

Versvishandel Jan van As

Jan van As

Rational

Rational

Rational

Danone

Danone

Hilding Anders

Hilding Anders

Unilever Food Solutions

Bavaria

Hygeniq

Jan van As

Rational

Danone

Hilding Anders

Unilever Food Solutions

Bavaria